Geplaatst op 62 reacties

Ruud met pensioen??

Na 21 mooie dienstjaren bij Rexcom gaat Ruud in december afscheid van ons nemen. In 2000 is Ruud begonnen bij ons als accountmanager in de buitendienst en tot de dag van vandaag heeft hij zich altijd vol overgave en met veel energie ingezet voor Rexcom en voor alle klanten.

Ruud gaat genieten van zijn pensioen maar stil zitten is niet echt zijn ding, daarom gaat hij nog een aantal dagen in de week aan de slag bij een ander bedrijf.

We zouden het ontzettend leuk vinden als je een bericht achterlaat voor Ruud! Hieronder is daar de mogelijkheid voor.

Verder lezen Ruud met pensioen??
Geplaatst op Geef een reactie

Hoe meet je ook al weer de NVP waarde van een kabel?

YouTube player

Tjeerd krijgt vaak vragen over het meten van de NVP-waarde. In het filmpje legt Tjeerd 2 manieren aan je uit hoe je snel de NVP-waarde kunt achterhalen:

Methode 1: Gebruik het productnummer van de kabel, wat is aangegeven op de haspel. Ga naar de website van CommScope en vul het nummer in het zoekveld in. Op de productpagina van de specifieke kabel zie je onder ‘Electrical Specifications’ > ‘Nominal Velocity of Propagation (NVP)’.

Methode 2: Meet zelf de NVP-waarde van de kabel, waarvan de lengte bekend is. Monteer aan beide zijden een connector en sluit deze aan op de meter. Gebruik de functie ‘Measure’ waarna je de lengte van de kabel invoert.

Verder lezen Hoe meet je ook al weer de NVP waarde van een kabel?
Geplaatst op Geef een reactie

CommScope Powered Fiber systeem

CommScope Powered Fiber Cable System is een eenvoudige manier van een laagspannings-gelijkstroombron op een externe locatie zonder voeding of ethernet aansluiting op locatie.  

Het zorgt voor: 

 • Een constante toevoer van “veilige” Extra Low Voltage (SELV) spanning en Power over Ethernet (PoE) naar de exacte locatie waar een camera (passief, thermisch, radar enz.), Acces Point’s voor WiFi, Outdoor antenne systemen of andere PoE apparaten, die moet worden geplaatst op een locatie waar geen lokale 230Volt voeding beschikbaar is. 
 • Een methode om elke aangesloten voedingspoort uit te schakelen en weer opnieuw op te starten.
 • Centrale UPS mogelijkheid, voor het hele systeem. 

De grote voordelen van dit systeem: 

 • Minimaliseert het gebruik van elektrotechnische vaardigheden (kabelberekeningen en afschakelkarakteristieken / selectiviteit voor 230 Volt installatie zijn niet nodig) 
 • Geen lokale 230 Volt opstelpunten benodigd.
 • Geen elektricien nodig om extra 230 Volt kabel te trekken.
 • Geen elektricien nodig om de elektra kabel aan te sluiten aan beide zijden.
 • Vermindering van installatieverantwoordelijke conform NEN3140, bij opstelling in openbare gebieden.
 • Alle aansluitingen die de voedingsunit verlaten naar de PFCS extenders hebben een laag stroomverbruik, wat de elektrische route en planning vereenvoudigt.  
 • Je hoeft geen 230V en data aansluiting te hebben bij elke apparaat.
 • Het gehele systeem blijft altijd draaiende door de UPS in combinatie met de Extender (corrigeert spanningsverlies).
Geplaatst op Geef een reactie

Glasvezel B2ca: de standaard

De CPR normering heeft als doel om brandgedrag van kabels inzichtelijk te maken en bestaat nu al een aantal jaren. Bij deze normering wordt er gekeken naar warmteafgifte, rookontwikkeling, brandbare vallende deeltjes, zuurgraad en brandvoortplanting. Ook is het belangrijk om te weten dat de installateur verantwoordelijk is voor het toepassen van de juiste kabel en dient dit ook aan te kunnen tonen.

Om het jullie een stukje makkelijker te maken gaat CommScope op termijn alleen nog maar glasvezelkabel B2ca produceren. Zo heb je altijd het beste product in alle situaties en ben je zelf gedekt. Het huidige portfolio aan glasvezelkabels zal nog geruime tijd leverbaar blijven.

Geplaatst op Geef een reactie

Montage van SLX connectoren met de 4-Direction Cable Exit Cap

YouTube player

Te weinig ruimte? Daar is nu een oplossing voor! Wij hebben de 4D cap voor de SLX connector om een gecontroleerde 90 graden buiging te maken met de datakabel. De totale lengte van deze connector inclusief de haakse kabelhouder is maar 4cm. Een mooie oplossing om een scherpe bocht naar links, rechts, onder of boven te maken.

Geplaatst op Geef een reactie

Kennismaken met Jan Zeeman

Deze maand is er weer een nieuwe collega die zich graag even aan je wil voorstellen.

Hallo allemaal! Ik ben Jan en ik woon in een voormalig vissersdorp aan de Zuiderzee genaamd Huizen. Mijn hobby’s zijn: watersporten, lekker eten/drinken, BBQ-en, zalm, paling en andere soorten vis en vlees roken en tuinieren.

Na een aantal jaren bij de fabrikant Tyco Electronics/ CommScope te hebben gewerkt in diverse functies, ben ik per 1 september bij Rexcom aan de slag gegaan als accountmanager. Het helpen van klanten met (technische) vraagstukken aangaande gestructureerde bekabeling voor lokale netwerk (LAN), Data Center, MER/SER ruimte of outside plant (WAN) vind ik erg leuk om te doen.

Rexcom is als gespecialiseerde telematica distributeur van alleen CommScope oplossingen, met grote voorraden, eigen assembly werkplaats en korte lijnen de ideale partner voor de installateur en eindgebruiker.

Graag tot ziens bij Rexcom!

Geplaatst op

CommScope apps

Commscope heeft verschillende gratis apps die je kunt downloaden op je tablet of telefoon om het werken met Commscope materialen nog makkelijker te maken. We hebben de 3 handigste apps voor je op een rijtje gezet:

 • cTrak – deze app geeft je onderweg toegang tot productinformatie. Met een snelle scan van de barcode, Qr-code of door het serienummer van het product in te typen, krijg je eenvoudig toegang tot handige productinformatie, testrapporten en installatie-instructies.
 • cCatalog – met deze app kun je makkelijk zoeken naar productspecificaties, gerelateerde producten en kun je favoriete producten opslaan. Ook heb je een overzicht van alle 60.000 Commscope producten.
 • cCalc – deze app combineert alle handige rekenhulpmiddelen. Leg metingen vast voor meerdere berekeningen, wissel gegevens onderling uit, definieer en bewaar configuraties en exporteer gegevens snel en makkelijk.

Geplaatst op Geef een reactie

Marcel 25 jaar bij Rexcom

Onze Marcel werkt alweer 25 jaar bij Rexcom en dat moet gevierd geworden! Marcel is in 1995 begonnen bij Rexcom in het magazijn aan de Gildestraat in Nijkerk, hij was toen 20 jaar oud. Als kind werd hij al door zijn ouders meegenomen naar allerlei databeurzen, jong geleerd – oud gedaan!

We noemen Marcel ook wel de harde schijf van Rexcom, hij heeft een echte ‘artikelnummer-knobbel’. Vraag hem naar een artikel en hij kan je direct het bijpassende nummer vertellen. Hij is verantwoordelijk bij Rexcom voor de inkoop en op vrijdagmiddag voor de patatbestelling (ook al 25 jaar).

Marcel, hartelijk gefeliciteerd met je jubileum en op naar de volgende 25 jaar!!

Geplaatst op Geef een reactie

Kennismaken met Pascal

Onze Pascal werkt nu al een tijdje bij Rexcom op de binnendienst. Grote kans dat je hem al eens aan de telefoon hebt gehad, maar hij wil zich graag nog even aan je voorstellen!

Hoi ik ben Pascal, ik woon in Nijkerkerveen en werk nu een jaartje bij Rexcom. Ik houd van auto’s, bbq’en en van boten. In mijn vrije tijd ben ik dan ook vaak te vinden op het water. Ik heb al de nodige ervaring in de datacommunicatie en installatie branche.
Ik vind het leuk om klanten te helpen, van offertes maken tot aanvragen behandelen. Naast de korte lijntjes is Rexcom ook een bedrijf wat fijn werkt vanwege de grote voorraden. We kunnen daardoor snel schakelen en krijgen vaak terug van klanten dat ze dat als zeer positief ervaren.

Laten we er een mooie samenwerking van maken!

Geplaatst op Geef een reactie

Maatregelen in verband met COVID-19

In deze periode met veel onzekerheid en meer vragen dan antwoorden over gezondheid en veiligheid, proberen we als Rexcom B.V. al onze activiteiten zo “normaal” mogelijk voort te zetten. Uiteraard doen we alles wat in onze macht ligt om verdere verspreiding van het Corona virus – COVID-19  – zoveel mogelijk tegen te gaan.

Verder lezen Maatregelen in verband met COVID-19
Geplaatst op Geef een reactie

Hoogwaardige data-oplossing voor NHOW Amsterdam RAI Hotel

Met behulp van de SL montagetool kunnen 8 aders in één beweging worden aangesloten en afgeknipt.

In opdracht van Blom Elektrotechniek BV heeft distributeur van o.a. bekabelingsconcepten, connectoren, glasvezelkabel en 19-inch behuizingen Rexcom B.V. de materialen voor het datanetwerk voor het nhow Amsterdam RAI Hotel geselecteerd en geleverd. Bovendien heeft Rexcom B.V. de levering, montage en metingen van de glasvezelbekabeling verzorgd, conform de (inter)nationale standaarden.

Bron: Installatie&Bouw | Tekst: Lieke van Zuilekom | Beeld: Rexcom B.V.

“Rexcom B.V. is een vaste partner van Blom Elektrotechniek BV”, vertelt Ruud Boddeke, Accountmanager bij Rexcom B.V.. “De afgelopen jaren hebben wij onder andere de datanetwerken in het nieuwe EMEA-hoofdkantoor voor ASICS in Hoofddorp, Koopman International en het Zoku Hotel in Amsterdam samen gerealiseerd. Op basis van eerder behaalde resultaten, onze betrouwbaarheid én de aanvullende dienstverlening hebben we ook het NHOW Amsterdam RAI Hotel gegund gekregen. Bovendien is Blom zeer te spreken over de CommScope NETCONNECT en SYSTIMAX producten in ons assortiment. Belangrijk voordeel is de SL-montagetechniek van Commscope. Met behulp van de SL montagetool kunnen 8 aders in één beweging worden aangesloten en afgeknipt. Een unieke techniek, waardoor faalkosten tot een minimum beperkt worden.”

Naast het leveren verzorgt Rexcom B.V. ook de pre-assemblage van koper- en glasbekabelingen vanuit de professioneel uitgeruste assemblage-afdeling in Nijkerk. “Een uitstekende oplossing voor projecten met een hoge tijdsdruk of waar niet genoeg mankracht voorhanden is.”

Geplaatst op

1-daagse Fiber Optics glasvezel cursus

Kennis opdoen tijdens de Fiber Optics cursus

De vraag naar glasvezel groeit gestaag door het gebruik er van, omdat het steeds vaker wordt ingezet in plaats van de traditionele koperen bekabeling. Door de vele innovaties op dit moment ontstaan er veel vragen. Met welke glasvezeltechnieken en materialen hebben we tegenwoordig te maken? Wat zijn de nieuwste type kabels en connectoren? Op welke manieren wordt glasvezel afgemonteerd en getest? Deze vragen zullen allemaal beantwoord worden tijdens de cursus.

De kennis die u vergaart tijdens deze cursus wordt direct getest doordat wij gebruik maken van een hands-on gedeelte. Hierbij wordt de theorie direct in de praktijk gebracht. Handig als u actief bent op het gebied van verkoop en advies of als u zelf glasvezel wilt gaan installeren.

Verder lezen 1-daagse Fiber Optics glasvezel cursus
Geplaatst op Geef een reactie

Rexcom breidt productengamma uit met SYSTIMAX bekabeling

‘Totaal-distributeur voor horizontale bekabelingsystemen, glasvezel backbone bekabeling en data center bekabeling’

Rexcom heeft het aanbod van bekabelingsconcepten, connectoren en glasvezelkabeling uitgebreid met de SYSTIMAX bekabelingsoplossingen van CommScope.
Rexcom voerde al jarenlang de AMP NETCONNECT bekabelingsconcepten, die voorheen onderdeel waren van TE Connectivity en in 2015 zijn overgenomen door CommScope.
Rexcom is dankzij deze uitbreiding nu distributeur voor de Benelux van de twee wereldwijd leidende merken op het gebied van glasvezel- en koperbekabeling.

“De databehoefte groeit met de dag, zowel binnen kantooromgevingen als hotels, ziekenhuizen, universiteiten en publieke overheidsinstellingen. Dit legt een grote druk op het netwerk. Het bekabelingsnetwerk is daarvan het fundament. Is dat niet in orde, dan valt de rest als een kaartenhuis in elkaar.
Als distributeur van zowel AMP NETCONNECT als SYSTIMAX kunnen we de twee wereldwijd leidende merken voeren en voor iedere organisatie de optimale oplossing bieden. We zijn daarmee een interessante totaal-distributeur geworden op het gebied van horizontale bekabelingsystemen, glasvezel backbone bekabeling en data center bekabeling”,
 aldus Gerrold Hop van Rexcom.

Geplaatst op Geef een reactie

Van ‘TE Connectivity Solutions’ naar ‘CommScope’

CommScope nam in 2015 de bedrijfsonderdelen Telecom, Enterprise en Wireless over van TE Connectivity Solutions en werd daarmee met 25.000 medewerkers en 9.800 patenten wereldwijd de belangrijkste leverancier van communicatie-infrastructuren.

CommScope’s uitgebreide portfolio bestaat uit oplossingen voor draadloze netwerken (binnen en buiten), datacenters, intelligente en efficiënte gebouwen en access- en backhaulnetwerken.

Jan Honig, als Sales Director Benelux bij CommScope verantwoordelijk voor de Enterprise divisie, is blij met de benoeming: “Rexcom is sinds jaar en dag distributeur van AMP NETCONNECT en sinds 1 januari 2017 ook van de SYSTIMAX oplossingen. Het is ze toevertrouwd. Door de jarenlange opgebouwde ervaring en kennis van de markt kan Rexcom haar klanten optimaal adviseren. Met het uitgebalanceerde voorraadniveau en de uitstekende service hebben we in Rexcom een totaaldistributeur die past bij het hoge kwaliteitsniveau dat CommScope aan haar partners stelt.“

Gerrold Hop vult aan: “Nu we distributeur zijn van de twee wereldwijd leidende merken kunnen we in praktisch iedere situatie de gevraagde bekabeling leveren. Dit uitgebreide assortiment geeft een groot voordeel aan de klant die overigens nog steeds kan vertrouwen op onze gespecialiseerde klantbenadering”.

Geplaatst op Geef een reactie

De toekomst van Multi Mode fiber heeft een naam – OM5

Belangrijk nieuws inzake de nieuwe WideBand Multimode Fiber (WBMMF) specificaties:

In een stemronde die op 5 oktober jl. werd gehouden, is OM5 door een overweldigende meerderheid van landen gekozen als officiële benaming voor bekabeling met WideBand Multimode Fiber in de aankomende 3e editie van de International Organization for Standardization en de International Electrotechnical Commission standards, de ISO/IEC 11801.

Dit is een belangrijke mijlpaal in de voortgang van de standaarden en de acceptatie vanuit de markt voor deze nieuwe en revolutionaire prestatie-categorie van glasvezelbekabeling. Het breidt de voordelen van multi mode glasvezel binnen gebouwen en kantoren en in datacenters wereldwijd uit.