Assemblage afdeling

Afhankelijk van uw wensen kunnen wij zorgen voor een specifieke en snelle oplossing binnen uw data project. In veel gevallen kunnen wij, mocht dit nodig zijn, zelfs binnen een dag zorgdragen voor de continuïteit van uw werkzaamheden. Of het nu gaat om een glasvezelkabel die aan beide zijden voorzien moet worden van connectoren, het maken van geassembleerde bundels Cat 6 kabels of een afwijkende kleur patchkabel voor uw Cat 6a netwerk, het kan allemaal gemaakt worden in ons modern ingerichte assemblage afdeling in Nijkerk. Een groep enthousiaste, vakbekwame en geschoolde mensen staan klaar om uw problemen op te lossen.

Prefab Assembly Netwerk bekabeling:

Door onze, meer dan 20 jarige, ervaring binnen de netwerkbekabeling infrastructuur kunnen wij u zeer gericht en snel helpen met onze bekabeling assembly’s. Of het nu gaat om de door ons geleverde producten of de door u zelf aangeleverde onderdelen, wij hebben in onze assemblage afdeling alle tijd om geconcentreerd en zorgvuldig te werken aan uw project.

Alle door ons geassembleerde kabels worden gemeten en afgeleverd met een meetrapport. Uiteraard worden ook alle kabels naar wens gelabeld en zullen de metingen overeenkomen met deze labeling. In deze is de maximale lengte van de bundels 90 meter conform de geldende eisen voor netwerkbekabeling omschreven in de ISO standaard.

Een bijkomend voordeel is dat wij bij het assemblage proces op een milieu vriendelijk manier alle vrijgekomen afval afvoeren. De daadwerkelijk bundels worden dan met stalen karren bij u op locatie afgeleverd. Nadien worden deze karren weer door onze vervoerder opgehaald.

Glasvezel Assembly:

Voor het afmonteren van glasvezel bekabeling is het gebruik van specifieke gereedschappen en meetapparatuur een vereiste. Helaas zijn deze gereedschappen en meters erg duur en niet voor iedereen een onderdeel van de basisuitrusting.

Via onze assemblage afdeling bieden wij de mogelijkheid om vooraf gemonteerde glasvezelkabels te bestellen en deze inclusief de connectoren te installeren. Door middel van onze polijstmachine kunnen wij een zeer goede verbinding garanderen en kunnen wij alle soorten multimode en singlemode kabels voorzien van connectoren. Uiteraard worden deze kabels ook geleverd met een meetrapport. Afhankelijk van de vraag kunnen wij de metingen uitvoeren met een OTDR of OLTS (demping) meting.

De geassembleerde kabel word geleverd op een haspel en de beide uiteinden van de kabel worden voorzien van wartels en een bescherm huls om de kabel veilig te kunnen installeren zonder dat de connectoren beschadigen.

Patchkabel Assembly:

Of het nu om een koper patchkabel of een glasvezel patchkabel gaat, wij kunnen alle soorten en maten patchkabels voor u maken.

Koper kabels:
Een afwijkende kleur of lengte van de patchkabel? Alles is mogelijk. Ook de verschillende vormen van montage zijn mogelijk, denk hierbij aan bijvoorbeeld het maken van cross kabels of kabels met een afwijkend kleurschema die systeem specifiek zijn.

Voor koper patchkabels hebben wij standaard cat 6 en cat 6a in verschillende kleuren vanaf haspel beschikbaar zodat we elke willekeurige lengte voor u kunnen maken. Ook hebben wij de mogelijkheid om gebruik te maken van gekleurde tule, een transparante tule is reeds standaard.

Glasvezel kabels:
Ook voor glasvezel patchkabels kunnen wij inspelen op uw specifieke wensen. Dit gaat dan vooral om het gewenste type connector en de lengte van de patchkabels. Qua kleur conformeren wij ons aan de in de standaard omschreven kleuren die horen bij de verschillende soorten vezel. Dit betekent dat wij voor OM3 en OM4 gebruik maken van turquoise kabel en voor OS2 gebruik maken van gele kabel.

De connectoren die wij kunnen monteren zijn van het type ST, SC en LC. Eventuele afwijkend types connectoren zijn op aanvraag.

Overig assemblage:

Naast de kabel assemblages hebben wij ook de mogelijkheid om op andere manier wat voor uw organisatie te betekenen.

Zo kunnen wij bijvoorbeeld uw glasvezelpanelen al helemaal in elkaar zetten en voorzien van een lascassette en het juiste aantal pigtails. Het voordeel hiervan is dat in het veld alleen nog maar de kabel gestript hoeft te worden en het lasproces direct kan beginnen.

Ook kunnen wij complete patchkasten, voordat deze worden uitgeleverd, al voorzien van de benodigde patchpanelen, rangeerpanelen, spanningssloffen en een uitgeteld aantal connectoren. Dit scheelt voor u een hoop aan losse leveringen en uiteraard voeren wij de overgebleven verpakkingsafval op een juiste wijze af. Hierdoor is er op de projectlocatie minder afval aanwezig wat de continuïteit ten goede komt.

Verder kunnen wij u ook een deel van het label proces uit handen nemen. Denk hierbij aan het labelen van bijvoorbeeld patchkabels of glasvezelsnoeren. Wij maken hierbij gebruik van een mechanisch vervaardigd label die om de kabel gewikkeld word. Dit zorgt voor een kwalitatief goed label met een lange levensduur.

De meeste voorkomende mogelijkheden:

 • Labelen alle datakabels
 • Maatwerk patchkabels
 • Maatwerk glasvezelkabels met vele verschillende soorten connectoren
 • Pre assembleren van glasvezellades inclusief lassen
 • Meetrapporten
 • Glasvezelboxen
 • Assembleren representatie panelen
 • 6 / 12 / 24-voudige voorgemonteerde koperkabel bundels
 • Crossover patchkabels
 • Samenstellen van klantspecifieke installatiekits
 • Modificatie van steunzenders

Samenstellen van netwerk- en serverkasten:

 • Patchpanelen
 • prefab trunkkabels glasvezel/koper
 • inbouwen actieve apparatuur
 • inbouwen van PDU’s
 • coderen van de racks
 • plaatsen van prefab kasten.

Inmiddels hebben wij de afgelopen 25 jaar ruim ervaring opgedaan in de verschillende takken van assemblage en mogen wij toch wel zeggen dat wij geen uitdaging uit de weg gaan