Geplaatst op Geef een reactie

Hoe meet je ook al weer de NVP waarde van een kabel?

YouTube player

Tjeerd krijgt vaak vragen over het meten van de NVP-waarde. In het filmpje legt Tjeerd 2 manieren aan je uit hoe je snel de NVP-waarde kunt achterhalen:

Methode 1: Gebruik het productnummer van de kabel, wat is aangegeven op de haspel. Ga naar de website van CommScope en vul het nummer in het zoekveld in. Op de productpagina van de specifieke kabel zie je onder ‘Electrical Specifications’ > ‘Nominal Velocity of Propagation (NVP)’.

Methode 2: Meet zelf de NVP-waarde van de kabel, waarvan de lengte bekend is. Monteer aan beide zijden een connector en sluit deze aan op de meter. Gebruik de functie ‘Measure’ waarna je de lengte van de kabel invoert.

Verder lezen Hoe meet je ook al weer de NVP waarde van een kabel?
Geplaatst op Geef een reactie

CommScope Powered Fiber systeem

CommScope Powered Fiber Cable System is een eenvoudige manier van een laagspannings-gelijkstroombron op een externe locatie zonder voeding of ethernet aansluiting op locatie.  

Het zorgt voor: 

  • Een constante toevoer van “veilige” Extra Low Voltage (SELV) spanning en Power over Ethernet (PoE) naar de exacte locatie waar een camera (passief, thermisch, radar enz.), Acces Point’s voor WiFi, Outdoor antenne systemen of andere PoE apparaten, die moet worden geplaatst op een locatie waar geen lokale 230Volt voeding beschikbaar is. 
  • Een methode om elke aangesloten voedingspoort uit te schakelen en weer opnieuw op te starten.
  • Centrale UPS mogelijkheid, voor het hele systeem. 

De grote voordelen van dit systeem: 

  • Minimaliseert het gebruik van elektrotechnische vaardigheden (kabelberekeningen en afschakelkarakteristieken / selectiviteit voor 230 Volt installatie zijn niet nodig) 
  • Geen lokale 230 Volt opstelpunten benodigd.
  • Geen elektricien nodig om extra 230 Volt kabel te trekken.
  • Geen elektricien nodig om de elektra kabel aan te sluiten aan beide zijden.
  • Vermindering van installatieverantwoordelijke conform NEN3140, bij opstelling in openbare gebieden.
  • Alle aansluitingen die de voedingsunit verlaten naar de PFCS extenders hebben een laag stroomverbruik, wat de elektrische route en planning vereenvoudigt.  
  • Je hoeft geen 230V en data aansluiting te hebben bij elke apparaat.
  • Het gehele systeem blijft altijd draaiende door de UPS in combinatie met de Extender (corrigeert spanningsverlies).
Geplaatst op Geef een reactie

Glasvezel B2ca: de standaard

De CPR normering heeft als doel om brandgedrag van kabels inzichtelijk te maken en bestaat nu al een aantal jaren. Bij deze normering wordt er gekeken naar warmteafgifte, rookontwikkeling, brandbare vallende deeltjes, zuurgraad en brandvoortplanting. Ook is het belangrijk om te weten dat de installateur verantwoordelijk is voor het toepassen van de juiste kabel en dient dit ook aan te kunnen tonen.

Om het jullie een stukje makkelijker te maken gaat CommScope op termijn alleen nog maar glasvezelkabel B2ca produceren. Zo heb je altijd het beste product in alle situaties en ben je zelf gedekt. Het huidige portfolio aan glasvezelkabels zal nog geruime tijd leverbaar blijven.

Geplaatst op Geef een reactie

Montage van SLX connectoren met de 4-Direction Cable Exit Cap

YouTube player

Te weinig ruimte? Daar is nu een oplossing voor! Wij hebben de 4D cap voor de SLX connector om een gecontroleerde 90 graden buiging te maken met de datakabel. De totale lengte van deze connector inclusief de haakse kabelhouder is maar 4cm. Een mooie oplossing om een scherpe bocht naar links, rechts, onder of boven te maken.

Geplaatst op Geef een reactie

De toekomst van Multi Mode fiber heeft een naam – OM5

Belangrijk nieuws inzake de nieuwe WideBand Multimode Fiber (WBMMF) specificaties:

In een stemronde die op 5 oktober jl. werd gehouden, is OM5 door een overweldigende meerderheid van landen gekozen als officiële benaming voor bekabeling met WideBand Multimode Fiber in de aankomende 3e editie van de International Organization for Standardization en de International Electrotechnical Commission standards, de ISO/IEC 11801.

Dit is een belangrijke mijlpaal in de voortgang van de standaarden en de acceptatie vanuit de markt voor deze nieuwe en revolutionaire prestatie-categorie van glasvezelbekabeling. Het breidt de voordelen van multi mode glasvezel binnen gebouwen en kantoren en in datacenters wereldwijd uit.