Geplaatst op

Rexcom lid van NEN-normcommissie

Rexcom is lid geworden van de NEN normcommissie 381025. Hierdoor zijn wij nauw betrokken bij de ontwikkeling van internationale standaarden en zullen wij kennis over deze ontwikkelingen delen met onze installateurs, eindgebruikers en adviesbureaus.

Heb je vragen met betrekking tot dit onderwerp? Wij helpen je graag verder.

Geplaatst op

CommScope Powered Fiber systeem

CommScope Powered Fiber Cable System is een eenvoudige manier van een laagspannings-gelijkstroombron op een externe locatie zonder voeding of ethernet aansluiting op locatie.  

Het zorgt voor: 

 • Een constante toevoer van “veilige” Extra Low Voltage (SELV) spanning en Power over Ethernet (PoE) naar de exacte locatie waar een camera (passief, thermisch, radar enz.), Acces Point’s voor WiFi, Outdoor antenne systemen of andere PoE apparaten, die moet worden geplaatst op een locatie waar geen lokale 230Volt voeding beschikbaar is. 
 • Een methode om elke aangesloten voedingspoort uit te schakelen en weer opnieuw op te starten.
 • Centrale UPS mogelijkheid, voor het hele systeem. 

De grote voordelen van dit systeem: 

 • Minimaliseert het gebruik van elektrotechnische vaardigheden (kabelberekeningen en afschakelkarakteristieken / selectiviteit voor 230 Volt installatie zijn niet nodig) 
 • Geen lokale 230 Volt opstelpunten benodigd.
 • Geen elektricien nodig om extra 230 Volt kabel te trekken.
 • Geen elektricien nodig om de elektra kabel aan te sluiten aan beide zijden.
 • Vermindering van installatieverantwoordelijke conform NEN3140, bij opstelling in openbare gebieden.
 • Alle aansluitingen die de voedingsunit verlaten naar de PFCS extenders hebben een laag stroomverbruik, wat de elektrische route en planning vereenvoudigt.  
 • Je hoeft geen 230V en data aansluiting te hebben bij elke apparaat.
 • Het gehele systeem blijft altijd draaiende door de UPS in combinatie met de Extender (corrigeert spanningsverlies).
Geplaatst op

Glasvezel B2ca: de standaard

De CPR normering heeft als doel om brandgedrag van kabels inzichtelijk te maken en bestaat nu al een aantal jaren. Bij deze normering wordt er gekeken naar warmteafgifte, rookontwikkeling, brandbare vallende deeltjes, zuurgraad en brandvoortplanting. Ook is het belangrijk om te weten dat de installateur verantwoordelijk is voor het toepassen van de juiste kabel en dient dit ook aan te kunnen tonen.

Om het jullie een stukje makkelijker te maken gaat CommScope op termijn alleen nog maar glasvezelkabel B2ca produceren. Zo heb je altijd het beste product in alle situaties en ben je zelf gedekt. Het huidige portfolio aan glasvezelkabels zal nog geruime tijd leverbaar blijven.

Geplaatst op

De toekomst van Multi Mode fiber heeft een naam – OM5

Belangrijk nieuws inzake de nieuwe WideBand Multimode Fiber (WBMMF) specificaties:

In een stemronde die op 5 oktober jl. werd gehouden, is OM5 door een overweldigende meerderheid van landen gekozen als officiële benaming voor bekabeling met WideBand Multimode Fiber in de aankomende 3e editie van de International Organization for Standardization en de International Electrotechnical Commission standards, de ISO/IEC 11801.

Dit is een belangrijke mijlpaal in de voortgang van de standaarden en de acceptatie vanuit de markt voor deze nieuwe en revolutionaire prestatie-categorie van glasvezelbekabeling. Het breidt de voordelen van multi mode glasvezel binnen gebouwen en kantoren en in datacenters wereldwijd uit.

Geplaatst op

Optimaliseer de kosten voor datacenters door grotere opslagcapaciteit van glasvezelverbindingen.

Het Osmium High Density glasvezelsysteem biedt tot 45 % meer dichtheid dan tot nu toe ter beschikking was.

CommScope | AMP Netconnect, wereldleider in connectiviteit, introduceert Osmium, een nieuw high density glasvezelsysteem dat speciaal ontworpen is om het aantal benodigde kasten in datacenters te verlagen, zodat er minder vloeroppervlakte nodig is en er dus bespaard kan worden op de kosten. Het ‘Osmium High Density Fiber Optic Chassis’ biedt tot 45 % meer LC-poortdichtheid per hoogte-eenheid (RU of rack unit) vergeleken met het dichtstbijzijnd gelijkwaardig product op de markt, met 210 in plaats van 144 LC-poorten per hoogte-eenheid.

“Ruimte in Datacenters is bijzonder duur. De kosten per vierkante meter kunnen oplopen tot wel 15.000 euro. Tegelijkertijd is er door de ontwikkeling van de cloud, mobiel webgebruik en digitale diensten een groeiende behoefte aan meer databeheer en opslagcapaciteit, waardoor de bestaande datacenters onder druk komen te staan”, aldus Alastair Waite, hoofd van de EMEA Datacenter Business Group van CommScope | AMP Netconnect. “Het wordt dan ook steeds belangrijker om elke vierkante meter optimaal te gebruiken. De dichtheid van de fysieke infrastructuur wordt hiermee een essentiële parameter voor managers van datacenters. Met het Osmium High Density glasvezelsysteem kan het opslag- en rekenvermogen binnen dezelfde vloeroppervlakte worden uitgebreid en kunnen de kosten per aansluitpunt voor datacentermanagers en netwerkoperators worden verlaagd.”