• Advies

  Rexcom geeft u graag advies over de verschillende systemen. Neem contact met ons op, wij begeleiden u graag tijdens de voorbereiding en uitvoering.

  Lees meer
 • Advies

  Rexcom geeft u graag advies over de verschillende systemen. Neem contact met ons op, wij begeleiden u graag tijdens de voorbereiding en uitvoering.

  Lees meer
 • Service

  Rexcom legt zichzelf hoge service- en kwaliteitseisen op.

  Door het enthousiaste en gemotiveerde team en een uitgebalanceerd voorraadniveau is Rexcom in staat zeer snel, efficiënt en tegen scherpe prijzen te leveren.

    

Rexcom levert bekabelingsconcepten, connectoren, glasvezelkabel en 19-inch behuizingen. De onderneming vertegenwoordigt naast AMP NETCONNECT en SYSTIMAX ook een aantal Nederlandse en internationale leveranciers. De wereldwijde oriëntatie van Rexcom helpt de distributeur van bekabeling, kasten, assemblage diensten en gereedschap aan vrijwel alle leveringsvragen te kunnen voldoen.


Rexcom breidt productengamma uit met SYSTIMAX bekabelingsoplossingen

''totaal-distributeur voor horizontale bekabelingsystemen, glasvezel backbone bekabeling en data center bekabeling''

Rexcom heeft het aanbod van bekabelingsconcepten, connectoren en glasvezelkabeling uitgebreid met de SYSTIMAX bekabelingsoplossingen van CommScope.
Rexcom voerde al jarenlang de AMP NETCONNECT bekabelingsconcepten, die voorheen onderdeel waren van TE Connectivity en in 2015 zijn overgenomen door CommScope.
Rexcom is dankzij deze uitbreiding nu distributeur voor de Benelux van de twee wereldwijd leidende merken op het gebied van glasvezel- en koperbekabeling.

“De databehoefte groeit met de dag, zowel binnen kantooromgevingen als hotels, ziekenhuizen, universiteiten en publieke overheidsinstellingen. Dit legt een grote druk op het netwerk. Het bekabelingsnetwerk is daarvan het fundament. Is dat niet in orde, dan valt de rest als een kaartenhuis in elkaar.
Als distributeur van zowel AMP NETCONNECT als SYSTIMAX kunnen we de twee wereldwijd leidende merken voeren en voor iedere organisatie de optimale oplossing bieden. We zijn daarmee een interessante totaal-distributeur geworden op het gebied van horizontale bekabelingsystemen, glasvezel backbone bekabeling en data center bekabeling”,
aldus Gerrold Hop van Rexcom.

Read our News in English:

Doorzoek alle SYSTIMAX artikelen:


De toekomst van Multi Mode fiber heeft een naam - OM5

Belangrijk nieuws inzake de nieuwe WideBand Multimode Fiber (WBMMF) specificaties:

In een stemronde die op 5 oktober jl. werd gehouden, is OM5 door een overweldigende meerderheid van landen gekozen als officiële benaming voor bekabeling met WideBand Multimode Fiber in de aankomende 3e editie van de International Organization for Standardization en de International Electrotechnical Commission standards, de ISO/IEC 11801.

Dit is een belangrijke mijlpaal in de voortgang van de standaarden en de acceptatie vanuit de markt voor deze nieuwe en revolutionaire prestatie-categorie van glasvezelbekabeling.

Het breidt de voordelen van multi mode glasvezel binnen gebouwen en kantoren en in datacenters wereldwijd uit.

Lees meer over WideBand Multimode Fiber:


AMP NETCONNECT

Van TE Connectivity Solutions naar CommScope

CommScope nam in 2015 de bedrijfsonderdelen Telecom, Enterprise en Wireless over van TE Connectivity Solutions en werd daarmee met 25.000 medewerkers en 9.800 patenten wereldwijd de belangrijkste leverancier van communicatie-infrastructuren.

CommScope’s uitgebreide portfolio bestaat uit oplossingen voor draadloze netwerken (binnen en buiten), datacenters, intelligente en efficiënte gebouwen en access- en backhaulnetwerken.

Jan Honig, als Sales Director Benelux bij CommScope verantwoordelijk voor de Enterprise divisie, is blij met de benoeming: “Rexcom is sinds jaar en dag distributeur van AMP NETCONNECT en sinds 1 januari 2017 ook van de SYSTIMAX oplossingen. Het is ze toevertrouwd. Door de jarenlange opgebouwde ervaring en kennis van de markt kan Rexcom haar klanten optimaal adviseren. Met het uitgebalanceerde voorraadniveau en de uitstekende service hebben we in Rexcom een totaaldistributeur die past bij het hoge kwaliteitsniveau dat CommScope aan haar partners stelt.“

Gerrold Hop vult aan: “Nu we distributeur zijn van de twee wereldwijd leidende merken kunnen we in praktisch iedere situatie de gevraagde bekabeling leveren. Dit uitgebreide assortiment geeft een groot voordeel aan de klant die overigens nog steeds kan vertrouwen op onze gespecialiseerde klantbenadering”.

Doorzoek alle AMP NETCONNECT artikelen:

Doorzoek alle SYSTIMAX artikelen:


Optimaliseer de kosten voor datacenters door grotere opslagcapaciteit van glasvezelverbindingen.

Het Osmium High Density glasvezelsysteem biedt tot 45 % meer dichtheid dan tot nu toe ter beschikking was.

CommScope | AMP Netconnect, wereldleider in connectiviteit, introduceert Osmium, een nieuw high density glasvezelsysteem dat speciaal ontworpen is om het aantal benodigde kasten in datacenters te verlagen, zodat er minder vloeroppervlakte nodig is en er dus bespaard kan worden op de kosten. Het 'Osmium High Density Fiber Optic Chassis' biedt tot 45 % meer LC-poortdichtheid per hoogte-eenheid (RU of rack unit) vergeleken met het dichtstbijzijnd gelijkwaardig product op de markt, met 210 in plaats van 144 LC-poorten per hoogte-eenheid.

"Ruimte in Datacenters is bijzonder duur. De kosten per vierkante meter kunnen oplopen tot wel 15.000 euro. Tegelijkertijd is er door de ontwikkeling van de cloud, mobiel webgebruik en digitale diensten een groeiende behoefte aan meer databeheer en opslagcapaciteit, waardoor de bestaande datacenters onder druk komen te staan", aldus Alastair Waite, hoofd van de EMEA Datacenter Business Group van CommScope | AMP Netconnect. "Het wordt dan ook steeds belangrijker om elke vierkante meter optimaal te gebruiken. De dichtheid van de fysieke infrastructuur wordt hiermee een essentiële parameter voor managers van datacenters. Met het Osmium High Density glasvezelsysteem kan het opslag- en rekenvermogen binnen dezelfde vloeroppervlakte worden uitgebreid en kunnen de kosten per aansluitpunt voor datacentermanagers en netwerkoperators worden verlaagd."

Lees meer over Osmium:


Rexcom 'Official Distributor' van OEC Power Solutions.

OEC Power Solutions vertegenwoordigt een brede range aan innovatieve en klantspecifieke oplossingen voor het verdelen en managen van stroom binnen een computerruimte of datacenter.
Hierbij moet u denken aan bijvoorbeeld:

- managementsoftware,
- laagspanningsverdeelinrichtingen tot 4300 ampère,
- busbars,
- aftakkasten,
- pdu's.

OEC oplossingen kenmerken zich door de klantspecifieke opbouw van de producten. Dit betekent dat het product zich eenvoudig kan aanpassen aan de situatie, in plaats van dat omgekeerd noodzakelijk is. De pdu's kunnen op basis van verschillende vermogens (16 Ampère en 32 Ampère) worden samengesteld met de specifieke outlets, aansluitsnoeren en afzekering naar keuze. De power distribution Units zijn opgebouwd uit aluminium wat zorgdraagt voor een optimale warmteafgifte. OEC pdu's kenmerken zich door een selectie van hoogwaardige componenten.

Lees meer over OEC Power Solutions:


Het assortiment van Rexcom bestaat uit:

Bekabeling »

Voor levering en advies van zowel horizontale- als verticale bekabeling. Ons leveringspalet is up-to-date met de meest recente standaarden en categorieën.

Kasten »

Staande kasten en wandkasten van Contech en Rittal, accessoires, maar ook maatwerk en complete cold corridor oplossingen met koeling van Lennox.

Assembly »

Bekabeling op maat. Afhankelijk van het type kabel en de werkzaamheden aan uw opdracht kunnen wij vaak uw probleem al binnen één dag oplossen.

Gereedschap »

Alle gereedschappen voor glasvezel en koperbekabeling. Wij geven u graag advies over de benodigde gereedschappen, cleaning- en testapparatuur.

Overig »

Producten als HDPE beschermingsbuis, actieve apparatuur of connectoren voor massieve bekabeling kunnen zorgen voor een complete bekabeling oplossing.

Advies

Rexcom geeft u graag advies over de verschillende systemen. Neem contact met ons op, wij begeleiden u graag tijdens de voorbereiding en uitvoering.